24 Eylül 2023 Pazar

Uzmanlar uyarıyor: Okullar açıldı sağlık sorunları başladı!

HABER GİRİŞ

GÜNCELLEME

BENZER HABERLER

Sağlığınız tehlikeye düşmesin: Bu belirtiler Lenfoma olabilir

Son yıllarda görülme sıklığı giderek yaygınlaşan lenfoma, bir başka deyişle lenf bezi kanseri, erişkin kanserleri arasında 7. sırada yer alıyor

Demans riskini hareketsizlik artırabiliyor!

Yapılan bir araştırma, günde 10 saatten fazla televizyon karşısında oturmanın veya araba sürmenin demans riskini artırdığını öne sürdü.

Tam 9 yıl boyunca düşer diye bekledi ama düşmedi: Taş yumurta büyüklüğüne geldi!

Kastamonu’nun Şenpazar ilçesinde dokuz yıldır mesanesindeki yumurta büyüklüğünde taş ile yaşayan yaşlı adam, yaşadığı ağrılardan ameliyatla kurtuldu.

Bakan Koca 2022 yılında yapılan kanser taraması sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2022'de Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) ve Aile Sağlığı Merkezleri tarafından toplam 2 milyon 834 bin 15 kanser taraması yapıldığı bilgisini paylaştı.

İngiltere’de yeni covid alarmı: Hızla yayılıyor!

İngiltere sağlık yetkilileri Norfolk'taki bir yaşlı bakımevinde onlarca kişiyi etkileyen yeni Covid salgınının arkasında yeni bir varyant olan BA.2.86 'nin bulunduğunu açıkladı.

PAYLAŞ

Pazartesi’den itibaren açılan okullar, çocuklarda sağlık sorunlarını da beraberinde getirdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cansu Yılmaz, çocukların maruz kaldıkları hastalıklar ile bunlardan korunma yollarını açıkladı. 

Soğuk havaların giderek arttığı sonbahar mevsiminde çocukların daha sık hastalandığına dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cansu Yılmaz, “Çocuklarda sık görülen hastalıklar, akut solunum yolu enfeksiyonları, soğuk algınlığı, grip, orta kulak yolu enfeksiyonu, dış kulak yolu enfeksiyonu, sinüzit, farenjit, larenjit, bronşit, krup, zatüre, rotavirus ishalleri, el ayak ağız hastalığı, idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Okullarda en sık görülen bulaşıcı hastalıklar, döküntülü çocukluk çağı hastalıkları, grip, nadiren de olsa menenjit, hepatit A (sarılık) ve paraziter enfeksiyonlardır. Okul çağında sık gördüğümüz enfeksiyonlardan korunmak için, tüm aşıları yaptırmak, el yıkamak, yeterli ve düzenli beslenmek, sıvı tüketmek, uyku saatlerine dikkat etmek, mevsime uygun kıyafetler giymek, düzenli spor yapmak gerekir. Özellikle aileler ve öğretmenler hijyene çok dikkat etmelidir” dedi.

HASTA OLAN ÇOCUĞU OKULA GÖNDERMEYİN!

Döküntülü çocuk çağı hastalıklarından kızamık, kızamıkçık, kabakulak, su çiçeği gibi hastalıklarda aşı ile korunmanın mümkün olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bulaşıcı döküntülü çocukluk çağı hastalıkları geçiren çocuğun okula gönderilmemesi gerekir. En sık okul döneminde nezle, grip görülmekte ve öksürük, ateş, halsizlik ile seyreder. Grip aşısı 6. aydan itibaren yapılmaktadır. Dışkı ile kirlenmiş yiyeceklerin ağız yolu ile alınması sonrası hepatit A (sarılık) bulaşabilir. Aşılama ve gıdaların yıkanarak yenmesi ile korunmak mümkündür” şeklinde konuştu.

spot_img